Felii de cartofi cu rozmarin
   
   Ingrediente:
- 4 cartofi mari sau 8 mai mici
 - ulei vegetal
 - frunze proaspete de rozmarin
 - 2 căţel de usturoi tocaţi fin (opţional)
 - Sare
 
Preparare:
- Tăiaţi cartofii necurăţaţi de coajă în felii de aproximativ 1 cm grosime.
 - Puneţi feliile de cartofi într-o cratiţă cu apă sărată şi aduceţi-i la fierbere. Fierbeţi-i la foc mic timp de 3 minute, apoi scurgeţi-i. Lăsaţi-i să se răcească.
 - Frecaţi fiecare felie cu puţin ulei şi frigeţi feliile pe ambele părţi până când sunt aurii şi puţin arse pe ambele părţi. Puneţi catrofii într-un vas şi presăraţi-i cu frunzele de rozmarin tocate mărunt şi (opţional) cu usturoiul tocat în felii fine. Stropiţi-i cu încă puţin ulei, asezonaţi-i cu sare şi serviţi-i ca garnitură, cu carne, sau ca fel principal, cu salată.